25 Jul 2009

telah di tag oleh is...

waduh2....is nie nak kene,selambe je tag aku...
nak wat cmne...kene la jawab...


Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu....

kisah aku....

1.first skali time aku lahir mak aku cakap aku nangis macam kucing hilang anak...bese la kan
xnormal klu sape2 yang time lahir die xnangis...bukan manusie namenye...

2.basika...panggilan y aku pantang dengar,aku blajar sniri2 jer..aku tengok abg2 aku dh pandai main willy2.wikang...so aku mengambil keputusan untuk belajar nek basika bermula drpd 4tayar smpailah aku reti bwk satu tayar(yakni pacak) sampi lah sekarang
kete pon aku reti wt drift..haha

3.aku nie rajin beno merayap umah orang...sbb ape??haaaaa dulu mak aku xbagi sangat aku tengok tb..so aku merayaplah rumah mmber aku name die boboy...asalnye airil yusri,nth cmne ntah leh jd boboy...

4.filem yang aku minat dr dlu tidak lain tidak bukan power rangers,pstu aku telah dipengaruhi ngn filem dragon ball..mmber aku ramai ckp muke aku macam hero power rangers tu...ape ke..tomy..lbh krang la...tp aku ttp menafikan y mke aku nie mcm bezita...deme xnk terime...bengang aku...rase nak bg je kamehameha.....

5.aku mule start blajar dekat pasti kampong pdg tembak... yg mane tempat tu asal tempat main tembak2..aku dengo citer la..xpsti btoi ke idak...dr umo 5 tun smpi 6taun...eh silap..6taun jer..wktu akhir taun aku plik,markah aku xde y seratus pon,tp aku dpt no 1,ak tnye cikgu aku,die kate no 1 bkn nye kne sume 100 markah...aku pon,owhhhhhh...pstu start jah 1 aku masuk sekolah agme al-munir dkt beno ngn kampong tu..smpi la jah 6...

6.aku teringat sampai sekarang time aku jah satu la,ade sorg budak ppompuan nie..ttibe je bg kad raye kad aku pastu d penghujung kad tu ade la tertera la lambg yg membuatkan aku jd segan nk bace kad tu...nk taw lmbg ape??lmbg love....perhhhhh...time tu bengongnye aku..aku bg la kad tu dkat ust aku..nmenye yst amir..make die pon brtrime kasih la kt aku...bberape mnit kmudian die panggil aku balik..die kate kt aku.."nah,nie bkan untuk saye..nie untuk kamu.."btape mlunye aku time tu...aku ngatkn kad raye nie leh main pasing2 cmtu jer......wawawa..

7.aku nye muke habis xhensem jdnye...aku ngn abg aku main api..abg aku nie pgang dawai panas ntah ttibe time aku dkt ngn die,pop!!terkenelah besi tu kt pp aku...

ade parut sampi sekarang....sakit gile time tu...

8.suke main guli..kalah tp guli aku tak abis2..cz aku rembat time mmber2 aku x pasan..aku cilok la dlm 5 6 biji satu raund...kali la ngn 20 raund.mmg bnyk le guli aku...hahaha

mntak halal la ye kawan......

9.rajin cari duit....umah lame aku kawasan luas,kne plak time depavali,taipusam..perghhh...mmg kaye la..kami sejiran maembuat tempat parking kete ngn moto..50sen moto,kete singgit...

yang aku tak puas ati...ade india sorg nie.marah aku mntk duit kt die...klu aku jmpe aku belsah sekarang...mntg2 la aku kcik...hmmmm

10.aku suke main mercun...mule2 aku berjinak2 ngn mercun ne...mercun pop je bro..pstu papan,pstu roket,dh rase power..meriam la ape lg...aku ngn member aku main dlm utan..seram jugak aku..tp nseb bek la bulan pose...

11.aku rapat giler ngn member aku 2 orang nie..sorg name die nawawi adb.hamid,sorang lg suhaimi abd.latip, n aku taufik abd razak...smpi kwn l2 lain gelar kami nie 3 abdul...sbb ayh kami sume ade abdul kat depan name.....

12.tiap2 ptg kami bekubang..sbijik mcm lembu n kerbau...time tu xde prasaan malu...paai seluo kecik jer..pstu seluo beso yang kami gntung kt poko2 kene sorok ngn otai2 dkt umah aku tu...ape lagi..nangih x blagu la.....waaaaaa

hmmmmmmm......nie la serbe sdikit citer aku time mde2 dlu...bnyk lg..tp xlarat nk nulih nye...huhu nk taw lg kne la wt tmuramah exclisive..cane ntah nyebutnye...haha

so sekarang nie aku nak tag plak mmber2 aku...jage2..

1.naqeeb
2.muaz
3.najihah
4.fitri

4 je kot..xtaw nk tag saper.....xpe kn..

2 comments:

is selamba said...

hmmm buleh la d terima..
tp xcukup 25..cmner??

ابن الرّزّاق said...

dh tak larat nk tulis...klu nk lg soh amir tmuramah aku...hahaha