29 Sep 2009

kali ke2 beraye diperantauan

nie le suasane hari raye kat romah duta..
bannge die dpt bgmbo ngn orang yaman..hahaha

nie la orang yaman-orang yaman yang cakap tu.......








assalamualaikum..alhamdulillah,bersyukur kite kehadrat allah taala,kerana dengan limpah dan kurnienye,dapat kite bersame2 hidup dimuke buminye nie...ceh...cam ceramah le plak...tunggu nye tunggu,dapat la teman update blog teman nie,kalau x,asyik dok pulun je liga juare eropah yang berlangsung kat romah teman tuh...hahaha,phm2 je la..




kat sini teman nak cite ckit kat kome2 yang kat luar sanaa'a tu xkire la kat mane2 pon..








poyo la plak kan..ehemm,nie le kali ke 2 teman beraye tanpe berkeluarge,rase sdih le plak,




tp nk buat mcm mane kan,dpt la jugak beraye walaupon xdpt jumpe kuarge,sdare-mare..tp perasaannye ttp sronok macam braye kat tanah tumpah dasrah teman nie..




meriah le jgak...pg2 raye lagi semangt teman bangun dengan pakaian yang bgitu indah skali,




haha,bju raye katekn,tmpah kat arab..boleh tahan la smart die,cume ade kureng ckit..








nk cite sambutannye..peh...xde la shbat mesia,tp best la jgak..pg tu teman g smayg raye kat romah cik hamdan,stiausha ke3 duta..sdih jer dngor deme takbir,cm xde smangt jer..jgn citer2 kat orang len plak..mati teman...pastu makn2 balik...




raye ke2 plak teman n de geng g braye umah mmber,umah awie al-yamanie,bkn orang yaman




cme name je extion x mmsal...mmg nk komplen la,die xjamu kuih raye....waduh...nseb baik la die xjamu kacang2 cam org arab,tidak kebulor teman...patu raye ke 3 kami warge sunainahians atau pon nak sdap lagi bunyinye SUNAINAH CITY mengadekan romah terbuke aidilfitri..walaupon romah yg sebeso banglo tu,dapt la jgak mnmpong seramai lbh krg....tak lebih x kurang la,tp ramai la jgsk yang datang....2 hari kami buat,




n hari ke4 tu xbrape rmai ler..ade lbih lagi mknnye..kalo nak dtg la braye ye..ade lagi...








huhu...ltih nak menaip nie...keesokan harinye muncul le hari raye ke5..teman g romah duta plak..time tu kwn teman ckp nak dressup kate org putih,dressup yamanie,tp..mmber tman tu,




ttibe jer,xjd..die xlrat ktenye..xde kne mngenekan...hahaha




sampai le raye ke6...teman g braye romah org kawin,tidak lain tidak bukan ust fadhli kite..




ptg tu teman n geng serbu romah die smpi hbis popcorn...mak oi,dahsyat tu..aduh,ltih nak mnaip nie...rase smpi sni je kot tman nk citer..raye ke 7 sambung taun dpn erk..








jmput2 la dtg romah beraye erk...

No comments: