21 Apr 2010

budaya dikongsi ukhuwah dipaksi

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah sekali lagi dapat teman mengisi kekosongan ruang yang ade dalam blog ni,sudah lame gamoknye blog ni sepi daripade sebarang post.teman memohon kemaapan daripade kome2 yang membace di ruangan setapak ni.almaklumlah,makin banyak program,makin buzy la teman nie..takde mase nak post cite2 terbaru,ewah2..macam exco permaye plak dah.tapi hakikatnye teman sebenonye maleh nak menaip.haha.

Untuk pengetahuan kome sume,pade hari khamis yang lalu,malam jumaat,persatuan pelajar Malaysia yamen (PERMAYA) dibawah lajnah perhubungan & penerangan telah mengadekan satu program yg julung2 kalinye diadekan selame teman berade di yamen nie.tapi sebelum teman ade pernah le ade..program tu dinamekan malam kesenian & kebudayaan Malaysia dengan slogan “BUDAYA DI KONGSI UKHUWAH DI PAKSI”.program tersebut telah berlangsung selame lebih kurang lime jam kot,teman tak berape ingat.program tersebut telah di sertai dengan pelbagai persembahan kebudayaan.antarenye ialah:

(1) Nasyid(in-soff)

(2) silat cekak hanafi

(3) silat gayong

(4) sketsa

(5) sajak

(6) lakonan & nasyid kanak2

(7) dikir barat

(8) muay thai(budaye thai,tp ade jgak)

program ni telah mendapat sambutan hangat daripada ahli PERMAYAmahupun bukan ahli.tidak ketinggalan duta besar di yaman turut memeriahkan program tersebut,alfadhil ust.shuib bin din(ketua dewan ulama pas perak) dan ust.muhd hafiz(exco pemuda pas perak) turut mengisi kekosongan kerusi di majlis tersebut.

Program tersebut telah berjalan dengan lancar,walaupun mase yang di jangkekan terlebih bajet pulak.

Teman berharap beno le lepas ni program nie di anjurkan sekali lagi tahun depan.

Kalau kome2 tak pueh bace blog teman nie,kome bace le plak dlam website PERMAYA di alamat www.permaya.org.

tahniah kepade permaya sebab berjaye mengadekan program sebegitu ghope.

Sekian.


persembahan silat gayong yang
begitu hebat.

kumpulan in-soff sedang menghiburkan
para penonton.

artis kanak2 pon ade jgak..(zumbaya)

dikir barat warisan timur x ketinggalan membuat
persembahan.

hang mang dgn hang zing dalam sketsa
yg mlucukan.

persembahan silat cekak hanafi.

No comments: