28 Apr 2010

gare2 kamera..nyaris tak masok lokap.

alhamdulillah,dengan kebijaksanaan kami,maka terlepas lah kami daripada meringkuk dalam lokap yang tak seberape smart tuh..(gaye macam penah masok plak)haha
kalau dipikirkan balik,lawak pon ade,cuak pon ade..tapi memang tak sangke boley jadi plak..

semalam teman ngan 4 orang kawan teman sape lagi kalau bukan bakal2 banduan
fitri,yob,muhaimin ngan mail pengalaman,telah pergi akan mereke ini ke mator,atau lebih dikenali sebagai airport untuk menghanto amirul pulang ke tanah tumpah darah die iaitu malaysia.

apabile setela selesai saje,kami pon terus bergegas untuk pergi melawat zairi yang lbih mesre dega paggilan "IS" yang sedang keboringan di hospital qaherah(not mesir but saaa'a).lalu sepanjang pejalanan kami untuk ke luo daripade mator tersebut,make telah bergambarlah akan kami di setiap signbord mahupon pkok bunge di sepanjang jalan tersebut.namun apabile sampei je kami di pintu keluar,seorang askar pangkat berape tak taw la..meluru pantas kedalam kotak penalti..eh, silap..meluru pantas ke kawan teman fitri dan terus merampas kamera yang sedang berade ditangan beliau.

namun rampasan itu tidak berahasil apabila fitri sempat mengelak dan memegang kamera tersebut dengan erat sperti asas 3 silat cekak.maka bermulalah pertegkaran yang hebat di hadapan pintu keluar tersebut.

dengan kebijaksanaan yag ade pade yob,askar yang inginkan habuan dari kami telah di "ngecong".askar pangkat tinggi tersebut ingin melihat gambo2 yag telah di shoot oleh kami,akan tetapi yob telah mengeluarkan memory card dgn pantas drpd kamera tersebut.kami menipu beliau bahawa kamera tersebut tela rosak gare2 perebutan antare askar tersebut dgn fitri dan kamera itu bkan milik kami.askar tersebut hatinya tidak pueh,beliau menyuruh yob mengikutinye naik ke dalam trak untuk ke lokap dan membenarkan kami pulang.lalu dengan otainye teman berkate"kami da lewat nie..kami nak blik sekali".beliau tetap tidak membenarkan.

sedang seronok bertengkar,datang seorang lagi kawannye..pegawai dalaman gamoknye,bijak sdikit drinye,meminta memory card daripada kami.kami memberitau tiade memory card pade kami.kami hanye meggunakan memory dalaman saje.beliau menyuruh kami semue naik ke atas trak askar tersebut,ttapi teman mnolak kerane pasport tidak bersame teman.lalu die membuat hero,die meminta kamera tersebut dan melihat gambo2 di dalam,ttapi jelas tidak juge kelihatan.askar tersebut telah menuduh kami mengambil gambo banat.dengan nada yang tinggi,fitri berkate kepadenye"FITNAH"beliau terus memegang tangan fitri dgn geramnye.kami menjelaskan kpadenye bhawe tiade memory card(tipu sunat)dan bersumpah tiade gambo banat dalam kamera.akhir sekali beliau membenarkan kami keluo dari mator tersebut da menyuruh kami meminte maap dari askar yg tidak seberape bijak itu.

bak kate mail pengalaman.."PENGALAMAN ADALAH GURU PALING TERBAIK BAGI KITA".inilah pengalaman yang paling teman x leh lupe.

3 comments:

NuR KaSiH aTieQaH said...
This comment has been removed by the author.
NuR KaSiH aTieQaH said...

ya Allah nasib baik korang semua xmasuk lokap ae..
syukur...
klo tdk tak tau la..
dah la xde saudara terdekat kat yaman tu an..
pasti sedih2 sgt2..
erm..yg firi yang ada asas silat cekak tu fitri ghafar k..?

t-zero-peak said...

haha...syukur alhamdlillah..tp klu masok pon xksah mane,sbb kami x salah..huhu,yup,tp xde silat pon,saje nk nyedapkan ayat jer....hehe