19 Feb 2011

cerite ringkas2 jer....

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah segale puji bg allah tuhan sekalian alam yang telah
Memberi keizinan kepade teman untuk kembali menyebokkan diri teman
Dengan blog yang telah lame teman tinggalin ini…udah macam-macam kes dah berlaku
Kat diri teman nie,tp nk buat rghope mane..xde mase nk bkak bende nie..walaubagaimanepun
Teman cite le serbe sedikit slame yg berlaku sblm nie…ce cite x2…


EPISOD 1



ade mcm dokter x??




Sblom nie teman pernah masok kursus al-hijamah..lebih manje dipanggil namenye
Kursus bekam..kursus nie berjalan pade bln disember taun lalu,ate..lmbt beno kamu ngabo nye..
Udah bz..nk wt rghope mane ye dak..kursus nie ..cmne nk cite ye..di ambik cakne oleh pakar bekam se
Yaman..ust ikram atau name glamornye..ikram tobib..mmg seronok la teman,klu ade sesape yg tingin
Mngeluarkan darahnye..boleh le bgtau kat teman nie ye!! Wallahu a’lam..tu je nk cite.




EPISOD 2



sonok nazirah dapat adik baru..hehe





Pade awal tahun yang lalu..eh,awal tahun 2011 bru2 nie,teman telah
Mendapat mesej pesanan ringkas dari abg teman yg sulung tu..(sms)
Kabonye..
Alhamdulillah…nazirah dpt adik baru..
Macam tak caye pulak teman..btoi ke?
Bile siasat balik.beno sangat..
Name nye NUWAIRATUL HUDA..
Lahir pade 2.1.2011.
Tp yg tman rase macam xbest nye,lahirnye anak buah teman ni
2 rbln 1..dh mengalahkan rekod teman,sebelum nie,memang teman le
Yang paling awal lahir dalam family teman..tp tak mengape la ye nuwairah,
Uncle tak kisah pun..
Tak sabo nk jumpe……..



EPISOD 3



nie le gmbo pengantin....ngn family die..



Haa...episod nie paling teman tak pueh hati sebenonye..
Pade suatu hari,selesai je teman dari peperiksaan,telepon teman pon berdering..(insyaallah…..ringtone
Maher zain),teman pon angkat le..rghopenye abg teman kimi tepon..
Kabonye..abg teman yg sulung tuh udah selesai dinikahinye pun..
Terkejut teman,idak pulak deme ngabo..ish3..
Sampei hati..sob3..
Tapi takpe lagi…die kabo,die pon nk nikah 4 rbln 2 ritu..
Makin tercabar hati ku ini..
Nk buat macam mane dak..
Kite dok jauh..hanye mampu berdoa semoge
Deme tu selamat..itu je lah teman nk cite..
Sekian…

3 comments:

atiQ iStar said...

sedih kot yop,,
abg nk kwen sbg adik taktau,,sabor ye chor,,teman sarankan kat mike,,mike kawen je senyap2 kat yaman nun,,hutang kwen x bgtau dibaleh kawen x bgtau jugak,,hoho~~

moon said...

Pergh...dah jd pkr prubatn..
leyh wt hijamh sndri lak 2.
Ate,ble turn mike nk kawen lak..
jgn lupe ngajak erk..=)

t-zero-peak said...

tiqah oi...bguih beno cdngn mike tuh..tp xde org cni yg nk kt teman...hahaha...

yong..boleh jer...
nti tman nk wt kursus..nk join??
haha..turn tman?mike le dlu..mike tu tue dh..hak3