6 Jun 2011

PROGRAM BERSAMA PAID KAMPUNG GAJAH-FD 2011.

assalamualaikum w.b.t..


Alhamdulillah bertemu kembali dalam ruangan blog teman yang tak berape menarik nie,walaupun xberape menarik, teman cube bg menarik agar kome2 sume tertarik,cantik menarik tertarik kau memang da bomb..haha,merapu lak aku nie..maap ckp nie bukan topic yg teman nak cite,tp teman nak cite pasei FD kat Kelantan yg telah diadekan baru2 nie.

bergambar kenangan....keluarga paid..


Pe tu FD??faiz darham?or faizal doraemon…haha,mintak maap la ajai ye..xsengaje ngate hg…
FD nie family day la yop yong oii..hari tu teman sefamily g ke Kelantan cz ade program ari kuarge anjuran Pejabat Agama Islam Daerah kampong gajah(PAID) tempat ayah teman koje..nk sonang lagi pejabat agame la…dulu ayah teman koje kat tluk intan,pastu kne tuko kmpung gajah..maklum la,orang kerajaan..

di tasik banding....


Program tu berlangsung selame 3 hari 2 malam..bermule hari jumaat sampai hari ahad..duit minyak ngn sewe hotel di sponser PAID..memang best la…maklum la,orang kerajaan…


Awal2 pagi lagi kami btolak,sebelom subuh ckp hg..jauh kot klantan,bukan tluk intan..haha,bkan pe,nak tepati mase..maklum la,orang kerajaan..kene tepati mase …


bergmbar di muzium....

Sebelum sampai ke destinasi pertame,kami berehat di tasik banding,lepas tuh terus ke destinasi iaitu ONE STATION HOTEL kat kote baru..kami bermalam di situ satu malam.hotel tu memang dekat ngn pekan kote baru,so kami berpeluang jejalan ke tempat menarik disitu.antarenye pasar siti khadijah dan sebagainye…

one station hotel...hotel baru kot....

Terase kelantan nie macam yaman…bile tengok bangunan2 deme,kedai2,atau syarikat2 sumenye ade terjemah tulisan jawi.itulah uniknye Kelantan…perak ade??xde kan…macam yaman..teringt teman satu kedai kat yaman tuh..die arabkan tulisan omputeh…die tulih جود برايس…jenoh teman bace..upenye good price..haha..begitulah Kelantan…


Pade esoknye pulak hari sbtu,kami bergerak ke destinasi ke 2 iaitu POLY LAND HOTEL yang letaknye di jalan wakaf che yeh.malam tu kami berpeluang jejalan di pasar malam yg berhadapan ngn hotel kami..pasar die ckp hg…beso kot..x terjalan teman..tp rambang mate dibuatnye…macam2 barg ade..tmbh2 jersi..perghhh….!!

polyland hotel....

Pade esoknye pulak ahad..kami betolak ke destinasi terakhir iaitu….jengx3….kat mane lagi kalau bukan rantau panjang…tempat shopping…memang xcakap bnyk dah…..jersi2..hahaha…tu le teman…pantang nmpk jersi…maklum la,minat bola..tu pon xpuas lagi…nseb bek mikirkan nak simpan duit tok tiket blk ymn..klu x……………………

koleksi shopping,my new kit....smart x??

Lepas tuh,kami pun bertolak pulang ke destinasi terakhir iaitu perak….blk umah la pe lg….ade rzki g lg..lg mudah cari la mek2 klate..comey2 kot..haha..ok lah..letih menaip..time kasih kpde yg mbace…wssalam…

6 comments:

sweetapple shuwit said...

yeah...
cayalah....
bkn nk blikkn smtg utk aca..
adoi..
sdeyh2...

t-zero-peak said...

haha...rajin aca komen erk..haha,anyway thanks..aca xtempah..mane nk taw..hak3

sweetapple shuwit said...

yeah...
bese larh...
sje nk mnyemak kn ruangan komen abg..
nk tgu tmph bru na bli kewp??
adess..
jnoh r cm 2..

t-zero-peak said...

haha...bgos2...hmm,mst la...xtmph xde la..hak3

aCu atiQ said...

tanah tumpahnya darah mummy daddy ku ogg kg gajah...lalallaa

t-zero-peak said...

beno kamu nie...dan2 jer...tiru..haha